Conny Gundrosen 

Jag har haft hund sedan barnsben, men började träna och tävla 1988 med en Norsk Buhundstik vid namn Ida. Hon var tyvärr skotträdd så det blev bara lydnad efter appellen.  År 1990 föddes Emil en avkomma efter min tik Ida, som jag körde upp till Elitsök med ett personbästa på 582 p utan platsliggning då vi inte klarade det momentet.

1998 föddes Falkvindens Matador ”Mack” min första Malinios. Jag hade träffat en malle som Ove Josefsson körde sök med, och blev frälst i rasen.
Denna levnadsglada hund var ett energiknippe som älskade att arbeta så jag körde upp han till elitspår, SBCH i sök, Korad, SUCH och tjänstehund flygvapnet. 
Sedan 2003 blev han bevakningshund i en insatspluton i Hemvärnet.
När han blev bevakningshund 2001 tävlade jag bevakning och det gick så bra att han fick tävla på Tjänstehunds - SM bevakning ett antal år 2002, 2003, 2004 (plac 2), 2005.

Men sista halvåret av 2005 började han halta av och till. Jag hade försökt det mesta för att bli av med hältan, men år 2006 bestämde jag mig för att han skulle få vila från alla tävlingar. 
Därav tävlade han nästan ingenting under 2006, och det fick mig att ta beslutet att inte köra mer sök med honom, utan endast köra någon spårtävling för skojs skull.

Efter det bestämde vi oss för att satsa på vår avelstik Falkvindens Saka ”Dessie”. Hon är uppflyttad till högre klass i spår & sök. Jag började köra skydd med henne och en avkomma från henne vid namn Pergites Ax.
År 1998 blev jag involverad i Halmstad brukshundklubb där jag är tävlingsledare, instruktör, lärare i hundtjänst och nu även tar hand om problemhundar för klubben.
Sedan 2006 är jag även färdig hundtjänsteinstruktör inom försvaret och provledare för certprov.  Mer utbildning är på gång inom försvaret..Man vet inte var det leder till. Målet är Hundtjänstebefäl,sedan får vi se.


   Irene Wahlström

Jag har haft hund i familjen hela livet.   På 80 talet började jag köra lydnadsklass med blandrasen ”Colla”. Sedan 1986 införskaffades en schäfertik ”Zarri” som blev Flygvapenhund 1988. Med henne  körde jag både spår, sök och lydnadsklasser.

1995 skaffades schäferhane Waagendorfs Droj utbildad Flygvapenhund 1997. Med honom tävlade jag högre klass i spår, uppflyttad elitsök men han klarade inte söket på elitnivå,därför gick vi inte vidare med det.
Men han var en fantastisk bevakningshund och har tävlat Tjänstehunds-SM 1999, 2000, 2001.

År 2000 skaffades en ny schäfer Waagendorfs Jazz som jag tävlade med. Vi tävlade högre klass sök och spår. Även han utbildades som flygvapenhund år 2002 och har tävlat tjänstehunds-SM 2006 med en annan förare. 
På grund av en skada  tog hans tävlingkarriär slut. Han visade sig ha SLE så därför fick han gå över regnbågsbron.
2005 bildade jag och Conny kennel Pergites.